Η τέχνη μας


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ Κ ΣΤΑΜΠΟΥ
Πάνω στο καλαπόδι δημιουργούμε το σχέδιο που θέλουμε, ο έμπειρος σχεδιαστής της εταιρίας μας G.Armanelli θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την δημιουργία του στάμπου ώστε να προχωρήσουμε στη κοπή του παπουτσιού.



ΚΟΠΗ
Κατά την κοπή γίνεται η επιλογή του κατάλληλου δέρματος. Ο κόφτης θα διαλέξει ανάμεσα από πολλά δέρματα και  θα επιλέξει τα πιο κατάλληλα., επίσης θα επιλέξει το σημείο που θα πρέπει να κόψει σύμφωνα με τα νερά του δέρματος .


  
ΡΑΦΗ
Αφού κοπούν τα κομμάτια του δέρματος είναι έτοιμα για ραφή. Η ραφή των κομματιών (ΦΟΝΤΙ) είναι από τις σημαντικότερες εργασίες. Τα όμορφα και στρωτά γαζιά μας δίνουν ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.





KATAΣΚΕΥΗ-ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Αφού έχουμε το καλαπόδι με το φοντι είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε το χειροποίητο υπόδημα μας.
 Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει στο νερό τα φόρτια.( χαρτονοπετσο που είναι φτιαγμένο από πολτό πετσιού)
Είναι το κομμάτι που μπαίνει στο πίσω μέρος του παπουτσιού ώστε αυτό να διατηρεί την φόρμα του. Αφού το αφήσουμε να πιει το νερό του το αλείφουμε με μια ειδική κόλα (αλευρόκολλα) και μετά το βάζουμε μέσα στο φοντι.
Μια τεχνική που εφάρμοζαν χρόνια πριν οι παλιοί υποδηματοποιοί. Μετά ο έμπειρος τεχνίτης με την τανάλια του το μοντάρει με το χέρι πάνω στο καλαπόδι. Κατόπιν το υπόδημα αφήνεται 3-4 ημέρες μονταρισμένο να στεγνώσει. Έτσι το παπούτσι θα διατηρήσει την φόρμα του και θα φαίνεται  σαν καινούργιο μετά από πολλές χρήσεις.

                                             

                                                              ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
Το τελευταίο και επίσης σημαντικό κομμάτι του χειροποίητου υποδήματος μας είναι το φινίρισμα. Περνάμε το παπούτσι με ειδικές κρέμες από κερί μέλισσας που θρέφουν και αναζωογονούν το δέρμα .Επίσης γίνεται ο καθαρισμός από διάφορες κόλες έτσι ώστε το παπούτσι να είναι έτοιμο να μπει στο κουτί του. 


Αυτές είναι οι φάσεις επιγραμματικά για την κατασκευή του χειροποίητου παπουτσιού, που συνεχίζουμε να τηρούμε ευλαβικά προσφέροντας σε σας ένα ιδανικό παπούτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου